Netcam Studio - De opvolger van webcamXP

Netcam Studio - De opvolger van webcamXP

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 6 januari 2015 - 05:52

Aangepast: 24 november 2022 - 11:11

Robbert Brus

Netcam Studio is de opvolger van het webcam-beveiligingsprogramma webcamXP. Hoewel Webcam 7 PRO nog tussendoor kwam, is het voor het eerst sinds webcamXP, dat er een gratis versie voor thuisgebruik verschijnt. Netcam Studio heeft alle functies van zijn voorgangers, maar is compleet vernieuwd.

Met Netcam Studio (en ook zijn voorganger) kun je een computer met een webcam omtoveren tot een compleet videobeveiligingssysteem. Je kunt het systeem zo instellen, dat het bewegingen en geluiden detecteert, beelden opneemt en een sms of e-mail stuurt zodra er iets gedetecteerd is. Ook kun je beelden op afstand via de browser bekijken en een opname starten indien dat nodig is. Ook kun je beelden streamen via een webpagina en op die manier de babykamer in de gaten houden, of een bepaalde ruimte in het huis als je niet thuis bent.

Na de installatie van het programma start Netcam Studio Server Console. Op deze console, kun je een activiteitenlog aflezen. Via een paar knoppen start je de webclient, Windows-client of de map met opnames (Library genaamd).

Via de browser open je de webclient waarop je beelden kunt bekijken.

Windows-client

De Windows-client wordt gebruikt om het programma te configureren. Het is ingedeeld in twee tabbladen. Op het tabblad Home vind je de mogelijkheid om webcambeelden te bekijken en andere webcams toe te voegen. Ook kun je hier het log bekijken en de bestandsbibliotheek inzien. Op het tabblad Settings kun je via de knop Notifications diverse berichtservices instellen zoals een sms-notificatie, e-mailnotificatie en FTP- en netwerksynchronisatie. Met de knop Access Control voeg je gebruikersaccounts toe en kun je er verschillende rechten aan toekennen. Verder is met mogelijk om zelf regels te maken en hier variabelen aan toe te voegen.

Webclient

Met de webclient kun je via de browser de beelden bekijken en een opname starten. De pagina ziet er fris en overzichtelijk uit. Zo kun je beelden per camera bekijken, maar ook vier camera's gelijktijdig bekijken. Afhankelijk van je rechten kun je ook eerdere opnames bekijken, logbestanden inzien en zien wie er ingelogd zijn. Naast de web- en Windows-client zijn er ook apps voor iOS en Android.

Via de app kun je op je smartphone of tablet gemakkelijk beelden bekijken.

Conclusie

Netcam Studio zit nog wel in bètafase, maar daar hebben we tijdens de test weinig van gemerkt. Het programma voelt af en heeft flinke een sprong vooruit gemaakt in. Het is overzichtelijk ingedeeld, hoewel sommige onderdelen wel wat technische kennis vergen. Vooral het instellen van regels en variabelen zal niet iedereen even gemakkelijk vinden. De beperkingen in de gratis versie, zoals een maximum van vier webcams en een verplicht logo nemen we graag voor lief.

Het maken van regels en variabelen zal niet iedereen even gemakkelijk vinden.

9,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Strakke interface

Bijna alle functies

iOS- en Android-app

Minpunten

Niet voor iedereen[/plusmin]

Conclusie

Netcam Studio ------------- **Taal** Engels **OS** Windows XP Windows Vista Windows 7 Windows 8 **Website** [www.netcamstudio.com](http://www.netcamstudio.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000