'Nederland populair onder ransomware-verspreiders'

Ransomware richt zich bijzonder vaak op Nederlanders, zo blijkt uit een nieuwe rapport van antivirusfirma Kaspersky. Enkel in Italië werden er meer aanvallen van gijzelsoftware opgemerkt.

Nederland eindigt daarmee op de tweede plaats in een top 10 van landen die in het afgelopen kwartaal het vaakst zijn aangevallen door 'encryptors'. 1,8 procent van de Nederlandse Kaspersky-klanten kwam er mee in aanraking.

Teslacrypt is wereldwijd de ransomware die het vaakst de kop opsteekt. 58 procent van alle aanvallen was te wijten aan dit virus. Ook CTB-Locker en Cryptowall komen relatief vaak voor. 

Mobiele ransomware groeiend probleem

Vergeleken met het kwartaal hiervoor zijn er 30 procent meer ransomware-aanvallen gemeten. Kaspersky concludeert daaruit dat deze malware-vorm op gebied van security dit jaar het gevaarlijkst wordt.

Ransomware blijkt ook telkens vaker op smartphones en tablets voor te komen, met name op Android. Vaak komen deze binnen via malafide websites, maar soms ook via sms'jes.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000