Mobiele games maakten dit jaar meeste omzet

© PXimport

Mobiele games maakten dit jaar meeste omzet

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 28 december 2016 - 09:45

Aangepast: 24 november 2022 - 12:18

Lub Snoek

De gamesmarkt maakte dit jaar een omzet van 87 miljard euro. Mobiele games waren in dit bedrag goed voor zo'n 39 miljard euro. Mobiele games hebben hierdoor het grootste aandeel wat omzet betreft in de gamesmarkt.

Clash

Dat blijkt uit cijfers van SuperData Research. De markt voor mobiele games heeft zijn grote omzet voornamelijk te danken aan zogenaamde freemium games als Clash of Clans en Clash Royale. Deze games kun je gratis downloaden spelen, maar door te betalen kun je sneller verder komen in het spel. Deze verleiding was blijkbaar te groot voor veel mensen, aangezien de games ruim 1,1 en 1 miljard euro. Lees ook: Windows 10 krijgt livestreaming-optie voor games.

Hoewel Pokémon Go pas aan het eind van de zomer uitkwam, bracht de mobiele game zo'n 740 miljoen dollar op. De mobiele game die dit jaar het meest opleverde was Monster Strike. Deze game was goed voor ruim 1,2 miljard euro.

League

Freemium games deden het dit jaar ook goed op de PC. League of Legends zag dit jaar voor zo'n 1,6 miljard euro aan in-game aankopen langskomen. Op PC en console waren freemium games goed voor zo'n 17,5 miljard euro, terwijl traditionele betaalde games zo'n 5 miljard opleverden. Deze laatstgenoemde categorie deed het dit jaar beter op console dan op PC.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000