Microsoft start uitrol NFC-betalingen voor Windows 10 Mobile

Microsoft is voorzichtig gestart met de uitrol van NFC-betalingen in Windows 10 Mobile. Amerikaanse gebruikers kunnen contacloos betalen met hun Lumia 950, 950 XL of 650.

Althans, zolang ze op Insider-build 14360 of hoger zitten. Vanaf de zomer komt de functie breder beschikbaar, wanneer de Anniversary Update wordt uitgerold. Betalingen verlopen via Microsoft Wallet, waar o.a. creditcards aan gekoppeld kunnen worden. 

Voetsporen

Het betaalsysteem van Microsoft volgt onder meer Android Pay, Apple Pay en Samsung Pay op, ook allen diensten die maar langzaam op gang komen en nog niet in Nederland beschikbaar zijn.

Toch zijn er wel al Nederlandse banken die de techreuzen een slag voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Rabobank, die Android-smartphones van klanten met de Rabo Wallet ook transformeert tot portemonnee.  

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000