Microsoft: 'Stap nu over naar Windows 10'

Microsoft raadt gebruikers van Windows 7 aan om nu over te stappen naar Windows 10. Vooral bedrijven wordt geadviseerd om snel de overstap te maken. Over drie jaar stopt de volledige ondersteuning voor Windows 7.

De uitgebreide ondersteuning voor Windows 7 is officieël nog drie jaar beschikbaar, maar Microsoft denkt dat vooral bedrijven nog te afwachtend zijn om de overstap naar Windows 10 te maken. Het bedrijf refereert in een blog naar Windows XP; waarbij het ook lang duurde voordat bedrijven overstapten van dat besturingssysteem naar Windows Vista of Windows 7.

Windows 7

Twee jaar geleden stopte de algemene (mainstream)-ondersteuning voor Windows 7, waardoor er sinds die tijd geen nieuwe functies meer voor het besturingssysteem uitkomen. In de verlengde ondersteuning kan alleen nog maar contact worden opgenomen met de helpdeks van Microsoft om problemen op te lossen, maar nieuwe software-updates worden niet meer uitgerold via bijvoorbeeld Windows Update. Ook kunnen gebruikers problemen ondervinden met nieuwe hardware, omdat hardwarefabrikanten geen stuurprogramma's en software meer ontwikkelen voor Windows 7.

Zowel Windows 7 als Windows 8 zijn daarnaast ook officieel niet meer te koop.

Naar Windows 10

Microsoft raadt gebruikers dan ook aan om snel de overstap naar Windows 10 te maken. Volgens Markus Nitschke - hoofd van de consumentendivisie van Microsoft Duitsland - biedt Windows 10 maximale veiligheid en functies en houden gebruikers de vinger aan de pols wat betreft de nieuwste updates en ontwikkelingen.

Het grootste verschil tussen Windows 10 en de eerdere Windows-versies is dat het besturingssysteem nagenoeg automatisch altijd wordt bijgewerkt met de nieuwste versie, waardoor consumenten altijd zijn voorzien van de laatste beveiligingsupdates.

Windows 10 Enterprise

Microsoft biedt een 90 dagen testversie aan van Windows 10 Enterprise, zodat bedrijven zich met deze software zichzelf alvast kunnen voorbereiden op de overstap van Windows 7 naar Windows 10. De gratis upgrade, zoals deze geldt voor consumenten die beschikken over een legitieme versie van Windows 7 of 8(.1) is niet van toepasing op deze versie. Maar bedrijven die nu beschikken over pc's die zijn voorzien van een geldige Windows 7-licentie per werkstation, bijvoorbeeld door de sticker met de installatiecode op de achterkant van de computer, kunnen wel gratis upgraden naar Windows 10.

Abonnementsvorm

Het is sinds enige ook mogelijk om Windows 10 in abonnementsvorm te verkrijgen. Zakelijke gebruikers kunnen dan voor een vast bedrag per maand gebruik maken van het besturingssysteem door middel van een softwaredienst, vergelijkbaar met Office 365.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000