Microsoft in zee met louche videoformaat .mkv

© PXimport

Microsoft in zee met louche videoformaat .mkv

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 10 december 2014 - 09:04

Aangepast: 24 november 2022 - 11:10

Daan Doedens

Microsoft heeft de deuren wagenwijd opengezet voor Matroska, de multimediacontainer die vooral bekend is door de extensies .mkv (video) en .mka (audio). Die bestandsformaten worden vaak gebruikt om films en series illegaal aan te bieden via torrentsites.

Gebruikers hebben nu geen externe speler als VLC meer nodig om de bestanden te kunnen afspelen, maar kunnen gewoon de programma's van Microsoft gebruiken. Daardoor kruipt Matroska een eindje uit de schaduw waarin het zich noodgedwongen verstopte.

Eerder dit jaar gaf Microsoft al een voorproefje, toen .mkv-bestanden al werden ondersteund door de Xbox One, de gameconsole van het bedrijf. Nu is er dus ook (beperkte) ondersteuning in Windows 8.1, met uitzicht op volledige toegang in Windows 10.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000