Microsoft brengt Cortana naar Android-vergrendelscherm

© PXimport

Microsoft brengt Cortana naar Android-vergrendelscherm

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 18 januari 2017 - 10:50

Aangepast: 24 november 2022 - 12:21

Daan Doedens

Microsoft heeft grootse plannen om spraakassistent Cortana naar het vergrendelscherm van Android te brengen. Daarmee wil het bedrijf de concurrentie aangaan met Google's eigen menu, waarmee je snel apps als de camera of telefoon kunt openen.

De website MSPoweruser laat de mogelijkheid zien in een bètaversie van de nieuwe Cortana-app. Met de vernieuwde app geïnstalleerd kan een Cortana-icoontje op het lockscreen worden gezet, dat met een simpele swipe te openen is. Vanaf dan kan Microsoft's stembesturing gebruikt worden om bijvoorbeeld taken te verrichten of op internet te zoeken.

Cortana op vergrendelscherm

Aanmelden voor de bètaversie van Cortana voor Android kan via Google Play. Cortana werkt op lang niet alle smartphones of tablets, dus kijk goed of je de app überhaupt kunt downloaden.

Als jouw toestel geschikt is, kun je Cortana downloaden en je aanmelden voor het bètaprogramma. Je krijgt daarna een update voor de testversie. Als je die installeert, vraagt de app je bij het opstarten ervan of je Cortana op je vergrendelscherm wil zetten.

Microsoft weigerde jarenlang een fatsoenlijke Android-versie van Office te maken.

-

Concurrentie tegenwerken

Het is niet de eerste keer dat een van de grote techbedrijven zijn eigen apps inzet om soortgelijke apps van concurrenten tegen te werken. Google kent het trucje zelf maar al te goed: Google Maps is op de iPhone een serieuze concurrent van Apple Maps, en in de Google-app zijn stembesturingsopties is ook beschikbaar als alternatief voor Siri.

Andersom kan het natuurlijk ook. Zo weigerde Microsoft jarenlang een fatsoenlijke Android-versie van zijn Office-pakket te maken en verdenkt Spotify Apple ervan app-updates tegen te houden om Apple Music voorrang te geven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000