Microsoft blijft Windows 10 ondersteunen tot 2025

Microsoft blijft Windows 10 de komende tien jaar voorzien van veiligheidsupdates. Het nieuwe besturingssysteem houdt daarbij dezelfde levenscyclus als de vorige Windows-versies.

Dat meldt Microsoft op de supportpagina van de Windows-site, die ook wordt klaargestoomd voor de aanstaande release van Windows 10. Basisondersteuning stopt op 13 oktober 2020. Uitgebreide ondersteuning stopt op 14 oktober 2025.

Wanneer de ondersteuning stopt, is een besturingssysteem onder meer gevoeliger voor virussen en malware. Dat is momenteel het geval bij Windows XP, waar Microsoft helemaal niet meer naar omkijkt. 

Weinig keus

Vorige week werd nog bekend dat gebruikers van de Home-versie van Windows 10 weinig keus krijgen bij het installeren van updates. Deze worden automatisch gedownload en geïnstalleerd, niet wanneer het ze zelf uitkomt.

Gebruikers van Windows 10 Pro en Windows1 0 Enterprise krijgen wel meer opties voor het uitvoeren van de updates. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000