Met Plex Discover zie je wat er te kijken valt

© PXimport

Met Plex Discover zie je wat er te kijken valt

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 12 juni 2022 - 11:11

Aangepast: 25 november 2022 - 11:39

Wesley Akkerman

Plex probeert overzicht te scheppen in de verzadigde markt van videostreamingdiensten. Tegenwoordig hebben we veel abonnement die heel veel series en films aanbieden, dus dan is het handig wanneer je één overzicht voor alle content hebt.

Natuurlijk kun je dat al bewerkstelligen met Google TV of Apple TV. Beide systemen combineren het aanbod van allerlei diensten (helaas niet allemaal), waardoor je wellicht snel vindt waar je zin in hebt. Daarnaast zijn er ook apps waarmee je handmatig een persoonlijk overzicht creëert, zoals bijvoorbeeld TV Showtime, die vervolgens aanbevelingen doet op basis van je kijkgedrag.

Google TV en Apple TV zijn niet compleet en TV Showtime zorgt ervoor dat je je aandacht focust op een ander scherm. Wellicht dat Plex uitkomst kan bieden met Discover en de Universal Watchlist. Beide diensten zijn ontwikkeld met het idee om gemakkelijker te vinden wat je wil kijken.

© PXimport

Plex Discover

Plex Discover is een dienst waar je de videostreamingdiensten aan toe kunt voegen waar je een abonnement op hebt. Denk dan aan Amazon Prime Video, Netflix en Disney+. De app op je tv laat je dan door de beschikbare content bladeren. Plex biedt overigens ook zelf (gratis) content aan, die je tevens in het overzicht aantreft. Kortom: je ziet wat er te kijken valt. 

Wil je content bekijken die nog niet beschikbaar is op een dienst? Dan voeg je die toe aan de Universal Watchlist (universele kijklijst) en dan krijg je vanzelf een seintje wanneer het beschikbaar is op één van de diensten.

Dat Plex met deze opties komt, is niet heel vreemd. Het bedrijf probeert al jaren een plek te zijn voor iedereen die van digitale content geniet. Vooral met Plex Discovery probeert men de chaos van de hoeveelheid content te beperken, door alles in één handig overzicht te plaatsen. Zo kun je je concentreren op de series die je wil zien, in plaats van uitzoeken waar je iets moet kijken.

Op moment van schrijven zijn beide diensten nog in bèta. Mocht je dus problemen tegenkomen, dan kan het zijn dat die voorlopig niet verdwijnen of dat updates voor andere problemen zorgen. Voor meer informatie over Discover ga je naar de Plex-website. Zorg er bovendien voor dat je Plex-mediaserver helemaal up-to-date is en dat ook de apps op je tv of mediaspeler geüpdatet zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000