Medeoprichter Android weg bij Google

Andy Rubin verlaat Google en start een incubator die startups helpt bij het realiseren van hun techproducten. Rubin is oorspronkelijk verantwoordelijk geweest voor het besturingssysteem Android.

Toen zijn bedrijf in 2005 werd opgekocht door Google, werkte Rubin nog jarenlang door aan Android. Sinds vorig jaar is zijn rol daar overgenomen en focuste hij zich voor Google volledig op diens robotafdeling.

Ingewijden melden aan The Wall Street Journal dat Rubin nu mede vertrekt omdat hij van Google niet genoeg ruimte kreeg zijn eigen ding te doen. Maar volgens Rubin is dat niet waar, en stapt hij alleen maar op omdat hij gewoon eens zin had in iets anders.

Andy, bedankt

Google-topman Larry Page bedankt Rubin in ieder geval voor zijn inzet. "Ik wens Andy het allerbeste," aldus Page. "Met Android maakte hij iets heel speciaals, met miljarden blije gebruikers als gevolg. Bedankt daarvoor."

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000