Medebeheerder Silk Road bekent schuld

Een man uit Australië heeft schuld bekend als een van de medebeheerders van Silk Road, de verborgen drugsmarktplaats op het Tor-netwerk. Er hangt hem nu een celstraf boven het hoofd van tien jaar.

De 42-jarige Peter Nash hield als moderator de site onder meer schoon van nepadvertenties. Binnen tien maanden tijd verdiende hij voor zijn diensten 30.000 dollar, die hij gebruikte om zelf drugs mee te kopen op Silk Road. 

De Australiër werd twee maanden na de aanhouding van Silk Road-oprichter Robert Ulbricht opgepakt, samen met twee andere verdachten. Ze kenden elkaar niet persoonlijk. Ulbricht is inmiddels schuldig bevonden, maar hij wil dat de rechtszaak wordt overgedaan.

Verdacht

Nash wordt nu verdacht van illegale drugshandel en witwaspraktijken. Vermoedelijk wordt hij uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar verdere uitspraak kan worden gedaan.

Het oorspronkelijke Silk Road bestaat inmiddels niet meer, maar vervangende sites blijven de kop op steken. Naast drugs worden er ook wapens, gestolen creditcardgegevens en ID-bewijzen verhandeld. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000