Marktaandeel Windows Phone duikt onder de procent

Windows 10 mag dan een succes zijn voor Microsoft, de verkopen van Windows Phones blijven tegenvallen. In navolging van BlackBerry duikt nu ook Microsofts smartphone-marktaandeel onder de procent.

Windows Phones hadden in het tweede kwartaal van 2015 nog een marktaandeel van 2,5 procent. Nu is dat 0,6 procent. BlackBerry moet het doen met slechts 0,1 procent, tegenover 0,3 procent in dezelfde periode vorig jaar. De overstap naar Android heeft voor het bedrijf nog niet zijn vruchten afgeworpen.

Winnaar

Wederom blijkt dat Android er het beste voorstaat. Het marktaandeel van Google's besturingssysteem bedraagt niet minder dan 86,2 procent. iOS is daarna het grootst, met een aandeel van 12,9. Je kunt dus gerust stellen dat Google en Apple de smartphonemarkt stevig in de greep hebben.

Van de Android-toestellen die verkocht zijn, zijn verreweg de meeste door Samsung geproduceerd. Daarna volgen Huawei, Oppo en Xiaomi, die vooral populair zijn in Aziatische landen. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000