© CIDimport

Mappen k(l)eurig herkennen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 8 januari 2010 - 10:01

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:12

Redactie

In de mappenbrij in de Windows Verkenner is het niet altijd even makkelijk om de juiste te vinden; alles heeft dezelfde kleur! Met Folder Marker springen uw echt belangrijke mappen eruit.

In de mappenbrij in de Windows Verkenner is het niet altijd even makkelijk om de juiste te vinden; alles heeft dezelfde kleur! Met Folder Marker springen uw echt belangrijke mappen eruit.

Stap 1

© CIDimport

Surf naar www.foldermarker.com en download (de gratis variant van) Folder Marker (werkt onder Windows 98 t/m Vista). Installeer het tooltje en start het op. In het hoofdvenster klikt u op het mapicoontje bij Folder en navigeert u naar een van uw mappen. Kies een geschikt kleurtje uit (op het tabblad Icon) en bevestig met Apply.

Stap 2

© CIDimport

U kunt deze kleuroperatie ook op verschillende mappen tegelijk toepassen. Open hiervoor het menu Folder en stip Multiple Folders aan, waarna u via Add de mappen kunt toevoegen en van de gewenste kleur voorzien.

Stap 3

© CIDimport

Liever een andere vorm dan een opvallende kleur? Ga naar het tabblad Main, selecteer een geschikt pictogram en bevestig met Apply. Te weinig keuze? Open dan het tabblad User's Icons en druk op Add. U krijgt nu de pictogrammen uit het bestand shell32.dll te zien, maar via Bladeren spoort u ook andere icoontjes op. Of u creëert ze zelf - bijvoorbeeld met het gratis Greenfish Icon Editor Pro.

Stap 4

© CIDimport

Er bestaat nog een snellere methode om een mapicoontje een ander kleurtje mee te geven. Start uw Verkenner op en blader naar de bewuste map. Klik die met de rechtermuisknop aan en kies Mark Folder, Colors. Merk trouwens op dat u hier ook icoontjes aantreft waarmee u de map inhoudelijk kunt categoriseren (zoals High Priority, Private Files enzovoort).

Deze workshop komt uit Computer Idee nummer 16, jaargang 2009.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000