Maak je Dropbox sneller en veiliger in 3 stappen

© PXimport

Maak je Dropbox sneller en veiliger in 3 stappen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 13 juli 2016 - 06:22

Aangepast: 24 november 2022 - 12:02

Robbin Ooijevaar

Dropbox is een van de populairste online opslagdiensten. Niet alleen vanwege het opslaan van bestanden in de cloud, maar ook delen en samenwerken zijn speerpunten van deze dienst. In dit artikel lees je hoe je je Dropbox sneller en veiliger maakt.

Stap 01: Sneller

Als je Dropbox op meerdere computers gebruikt, is er een handige optie genaamd LAN-synchronisatie. Hiermee worden gegevens tussen je computers onderling uitgewisseld als deze met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Dit gaat sneller dan wanneer de gegevens moeten worden opgehaald van (of weggeschreven naar) de Dropbox-server op internet. Lees ook: 17 tips om alles uit Dropbox te halen.

Klik met de rechtermuisknop op het Dropbox-icoontje in je systeemvak. Klik op het icoontje met het tandwiel en kies Voorkeuren. Je kunt de optie LAN-synchronisatie inschakelen aanvinken op het tabblad Bandbreedte. Als je over een snelle internetverbinding beschikt, is het tevens raadzaam om bij zowel de download als de uploadsnelheid te kiezen voor Geen limiet. Hiermee wordt je Dropbox niet afgeknepen en synchroniseert de clouddienst sneller.

© CIDimport

Kies voor LAN-synchronisatie als je Dropbox gebruikt op meerdere computers.

Stap 02: Minder ruimte

Als je vele tientallen GB's in je Dropbox bewaart, heeft dit twee nadelen. Het kost veel opslagruimte en Dropbox synchroniseert/indexeert langzamer als je extreem veel bestanden hebt. De opslagruimte kan een probleem zijn als je bijvoorbeeld een kleine SSD hebt. Met de optie 'selectief synchroniseren' kun je ervoor kiezen om bepaalde mappen niet te synchroniseren. De mappen blijven behouden in je Dropbox-ruimte op internet, maar worden niet synchroon gehouden met je computer.

Open de voorkeuren zoals beschreven bij de vorige tip. Ga naar het tabblad Account en klik op de knop Selectieve synchronisatie. Plaats een vinkje bij de mappen die je synchroon wilt houden en verwijder het vinkje om de synchronisatie op te heffen. Maak je op een andere computer een nieuwe map aan in je Dropbox? Dan wordt deze automatisch toegevoegd aan de lijst met selectieve synchronisatie. Je kunt dit vervolgens handmatig weer ongedaan maken door deze tip te herhalen.

© CIDimport

Kies voor selectieve synchronisatie als je lokale opslagruimte beperkt is.

Stap 03: Veiliger

Om Dropbox veiliger te maken, surf je naar www.dropbox.com. Meld je aan en klik rechtsboven in beeld op je naam. Kies Instellingen / Beveiliging. Bij Wachtwoord wijzigen kun je een goed wachtwoord instellen. Als je dat nog nooit gedaan hebt, is dit het moment. Verder raden we aan om tweestapsverificatie te activeren. Hierbij krijg je op je mobiel een berichtje als Dropbox opnieuw wordt ingesteld op een apparaat of er met je account wordt ingelogd.

© CIDimport

Activeer tweestapsverificatie voor meer veiligheid.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000