'Lumia met 512 MB RAM? Dan geen Windows 10 Mobile'

Microsoft maakt bekend dat Windows 10 Mobile niet gepland staat voor Lumia's die minder dan 1 GB RAM bezitten. Daardoor valt bijvoorbeeld de populaire Lumia 520 buiten de boot.

Het bedrijf laat dat weten in een reactie op Twitter. Specifiek betreft het toestellen die op 512 MB RAM draaien. Insiders die Windows 10 Mobile op deze smartphones hebben geprobeerd, zeggen echter dat het OS hier wel vlot op werkt.

Sinds vandaag is Windows 10 Mobile eindelijk beschikbaar voor oudere Lumia-modellen. Waar je voorheen een Lumia 950 of 950 XL moest kopen, kun je nu een update over-the-air tegemoet zien. Althans, als jouw toestel op deze lijst staat.

Andere plannen

Vorig jaar zei Microsoft wel nog te werken aan Windows 10 Mobile voor 512 MB-toestellen, maar dat gaat blijkbaar toch niet door.

-

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000