Logitech Slim Folio - Beter dan Apple’s eigen toetsenbord

© PXimport

Logitech Slim Folio - Beter dan Apple’s eigen toetsenbord

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 28 september 2020 - 06:47

Aangepast: 25 november 2022 - 10:34

Jeroen de Jager

Wil je meer met een iPad doen dan alleen filmpjes kijken of browsen, dan ga je snel een echt toetsenbord missen. Die maakt Apple voor de iPad Air en iPad Pro en sinds vorig jaar ook voor de gewone iPad. Die toetsenborden werken via de Smart Connector op de iPad (Pro) maar andere partijen zoals Logitech maken al veel langer iPad-toetsenborden die via bluetooth verbinden. De Logitech Slim Folio combineert zo’n bluetooth toetsenbord met een stevige case.

Voordeel van Apple’s eigen Smart Connector (drie puntjes aan de zijkant of achterkant van een iPad) is dat de energie van de iPad komt en het aangesloten accessoire geen eigen stroomvoorziening hoeft te hebben. Dat scheelt weer ruimte en kosten. Klinkt goed maar die Smart Connector is niet populair bij accessoire-fabrikanten. Alleen Apple maakt er nog toetsenborden voor. Sinds Bluetooth LE is het probleem van de eigen stroomvoorziening ook niet zo groot, vooral bij toetsenborden die sowieso amper stroom verbruiken. De Logitech Slim Folio wordt gevoed door twee 3V CR2032 knoopcellen die tot twee jaar mee moeten gaan. Dat is volgens Logitech bij elke dag twee uur typen. Mochten ze eerder leeg zijn, geen probleem. Binnen een minuut heb je er twee verse knoopcellen in gestopt.

© CIDimport

Gefixeerde kijkhoek

Je kunt de Slim Folio in drie standen gebruiken. Natuurlijk de ‘tikstand’ waarbij het scherm onder een hoek van 58 graden staat. Dat is wat aan de steile kant maar prima bruikbaar op een tafel of bureau. Op schoot is het ook nog net te doen maar liever wil je het scherm dan wat platter leggen of de kijkhoek traploos aan kunnen passen. Dat kan niet en is het grootste gemis van de Slim Folio.

Er is ook een ‘tekenstand’, dan leg je het scherm plat op het toetsenbord. Prima bruikbaar maar de iPad is dan wat minder gefixeeerd. Je hoeft niet bang te zijn dat je per ongeluk knoppen van het toetsenbord indrukt. In de ligstand is het toetsenbord uitgeschakeld dus het kost geen stroom en je krijgt geen pagina’s vol met onbedoelde toetsaanslagen.

© CIDimport

Stevig in vorm en gewicht

De derde stand noemt Logitech de ‘leesstand’. Die is wat mij betreft onbruikbaar omdat de Slim Folio best lomp en zwaar is. Hij weegt net zoveel als de iPad zelf dus om het toetsenbord dan om te klappen en het geheel als een boek vast te houden is geen pretje. Dan kun je de iPad beter uit de case halen. Wat dat betreft is het Smart Keyboard van Apple een stuk handiger, die trek je zo los van de iPad. Overigens past de 8e generatie iPad (2020) perfect in de Slim Folio-versie voor de 7e generatie (iPad 2019).

© CIDimport

Goed beschermd en lekker tikken

Groot voordeel van de robuuste case is de goede bescherming en het toetsenbordje tikt werkelijk zalig. De Logitech Slim Folio heeft veruit het lekkerste toetsenbord voor een iPad en het is een wereld van verschil met Apple’s eigen Smart Keyboard. Een boek of roman erop schrijven is misschien wat te ambitieus maar lange stukken tikken is geen enkel probleem.

© CIDimport

Conclusie

De Logitech Folio Slim is zeker gezien zijn prijs een interessante optie om je iPad goed te beschermen én fatsoenlijk te kunnen tikken. Je maakt er echt een compact werkpaard van en je kunt je pennetje ook nog eens kwijt. De officiële prijs van de Slim Folio is 100 euro, die van de Smart Keyboard 180 euro. De 80 euro extra (bijna het dubbele bedrag dus!) die Apple voor haar Smart Keyboard vraagt zou ik mooi in mijn zak houden.

8,0

ONS OORDEEL

Logitech Slim Folio

Pluspunten

Houder voor pen

Lange accuduur

Stevige case

Geweldig toetsenbord

Minpunten

Geen US layout beschikbaar

iPad wordt er vrij lomp van

Kijkhoek niet verstelbaar

Conclusie

**Prijs** € 79,95 **Batterij** 2x CR2032 **Afmetingen** 25,7 x 18,5 × 2,2 cm **Gewicht** 495 gram...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000