Lifehack van de week: voorvertoning van links

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over hoe je een voorvertoning van links op het web kunt inzien.

Het web is opgebouwd uit zogenaamde URL’s, dat staat voor Uniform Resource Locators. URL’s geven de plek aan waar een bepaald stuk informatie of data te vinden is op het web. Je vindt deze URL's natuurlijk overal op het web, vaak aanwezig in een link waar je simpelweg op kunt klikken. Dat is wat het web zo krachtig maakt, namelijk om op een eenvoudige manier nieuwe informatie te vinden. Echter, met de berg aan informatie overal beschikbaar op het web kan het handig zijn om snel even een voorvertoning van de webpagina achter een link in te zien.

In de lifehack van deze week vind je een handige add-on waarmee je de inhoud van een link kunt weergeven door er met de muis erover heen te gaan. Dan hoef je dus niet helemaal door te klikken naar de echte pagina en kun je snel bepalen of die link de informatie bevat waar je naar op zoek bent. Handig is dat het met deze add-on ook mogelijk is om in de voorvertoning weer andere links te bezoeken en dus door te bladeren in de voorvertoning. De extensie is beschikbaar voor Google Chrome, maar er is een alternatief beschikbaar voor Mozilla Firefox.

Waar je deze add-ons precies kunt downloaden en hoe deze werken, vind je in de volledige lifehack die je vindt op Lifehacking.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000