LG komt met vingerafdrukscanner onder glas

LG komt met vingerafdrukscanner onder glas

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 2 mei 2016 - 09:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:39

Redactie

De afdeling Innotek van LG komt met een vingerafdrukscanner die onder de glasplaat zit. Daardoor wordt de smartphone gebruiksvriendelijker, onder meer doordat hij beter beschermd is tegen water en krassen. Dat heeft de fabrikant maandag bekendgemaakt.

Bij eerdere scanners moest met een vinger worden gedrukt op een verhoogde knop. Doordat die niet meer nodig is, kan een slanker apparaat worden gemaakt. De scanner wordt geplaatst in een groef van 0,3 millimeter dik.

Glas is krasbestendig

Het dekglas is volgens LG daarbij zo robuust, dat de scanner niet in direct contact met water kan komen of kan worden beschadigd door krassen. De nieuwe scanner heeft een valse acceptatie, waarbij de vingerafdruk van iemand anders dan de gebruiker door de sensor als de juiste wordt herkend, van 0,002 procent, stelt LG. Dat zou vergelijkbaar zijn met die van de sensor die is verwerkt in een knop.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000