Leuke informatie voor de liefhebber van de scheepvaart

© CIDimport

Leuke informatie voor de liefhebber van de scheepvaart

Geplaatst: 25 juni 2012 - 13:16

Aangepast: 16 november 2022 - 10:14

Redactie ID.nl

Vliegtuigspotters kennen we wel, maar er zijn rondom havens ook genoeg liefhebbers van schepen te vinden. Zeker wanneer er grote (cruise)schepen de haven binnenvaren zijn er genoeg mensen te vinden langs de waterkant. Voor de echte geïnteresseerde van schepen is er MarineTraffic, een app die je precies laat zien welke schepen er in een bepaalde haven liggen of waar je favoriete schip vaart.

MarineTraffic zit erg eenvoudig in elkaar. Op een kaart kun je eenvoudig zoeken naar schepen in de buurt en ook is het mogelijk om te zoeken op de naam van een haven of schip. Per haven krijg je te zien welke schepen er nu liggen en wat de weersverwachting is. Ook kun je zien welke schepen verwacht worden of spoedig zullen vertrekken.

Wanneer je een specifiek schip bekijkt, dan krijg je naast foto's van het schip tevens interessante informatie. Zo kun je naast de afmetingen en maximum snelheid ook zien waar een schip zich bevind en wat de ETA (verwachte aankomsttijd) in de volgende haven is. Ook kun je de laatst bekende positie van het schip bekijken.

Kortom

MarineTraffic is een leuke app voor liefhebbers van de scheepvaart. De interface is vrij minimaal, maar de informatie in de app is actueel en informatief.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten