Kwetsbaarheid ontdekt in meer dan 120 producten van D-Link

Security-bedrijf Senrio waarschuwt dat een eerder ontdekt lek in firmware van de DCS-930L-beveiligingscamera ook voorkomt in meer dan 120 andere producten van D-Link.

Senrio ontdekte de kwetsbaarheid eerder deze maand en gaf toen al aan dat het probleem waarschijnlijk groter was. Aanvallers kunnen code uitvoeren door in te breken op de zogeheten dcp-service, die normaliter gebruikt wordt om camera's op afstand mee te bedienen, bijvoorbeeld via een smartphone.

Eenmaal binnen kunnen criminelen onder meer het hoofdwachtwoord van de gebruiksinterface vervangen of andere instellingen wijzigen. Dankzij 'hergebruikte code' is het lek ook terug te vinden in andere producten van het bedrijf, dat zich naast camera's o.a. ook specialiseert in routers.

Up-to-date

D-Link onderzoekt het probleem en stelt daarbij dat het mogelijk in recente firmware-versies al opgelost is. "We adviseren klanten altijd hun firmware up-to-date te houden en regelmatig hun wachtwoord te veranderen," zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen ZDNet. Om welke apparaten het precies gaat, is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000