KPN, Vodafone en T-Mobile minder populair

De drie grote mobiele operators, KPN, Vodafone en T-Mobile, verliezen langzaam terrein aan kleinere prijsvechters, aldus Telecompaper. Grote winnaar is Tele2, dat zijn marktaandeel in mobiele abonnementen bijna wist te verdubbelen ten opzichte van vorig jaar.

Telecompaper concludeert dit uit de resultaten over het derde kwartaal van 2013. Daarin blijkt duidelijk dat Tele2, Hollandsnieuwe (een Vodafone-dochter) en Simyo (een KPN-dochter) flink aan marktaandeel gewonnen hebben. Bijna driekwart van alle bellers heeft een abonnement en hiervan heeft tweederde van de personen zijn abonnement in combinatie met een toestel gekocht. Sim only is vooral populair bij Telfort (57 procent), Tele2 is de grootste stijger in de lijst qua nieuwe klanten. Wel scoort het bedrijf erg laag als het gaat om klantloyaliteit: klanten bij deze provider kiezen net zo makkelijk voor een andere provider, als die gunster blijkt te zijn.

De complete resultaten zijn hier terug te lezen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000