Samsung Galaxy S8: de 8 beste specificaties

Op 29 maart heeft Samsung een persconferentie aangekondigd. Dit kan natuurlijk niet anders dat het over de nieuwe Samsung Galaxy S8 gaat. De wildste geruchten over de Galaxy S8-specificaties gaan al een hele tijd rond. Een goede reden om vooruit te blikken. Dit worden de acht belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy S8.

© CIDimport

  Lees hier wat dit betekent.

 

1. Stof- en waterdicht

 

 

Volgens alle geruchten krijgt de nieuwe Samsung Galaxy S8 een IP68-certificaat. Dit certificaat garandeert dat een telefoon een half uur onder water kan blijven. Daarnaast garandeert het ook dat er geen stof en vuil in de telefoon kan komen. De telefoon beschadigd daardoor minder snel en gaat hij langer mee.
 

2. Groter, supersterk smartphonescherm

Het scherm van de Galaxy S8 wordt echt een stuk groter dan dat wij van zijn voorganger, de Samsung Galaxy S7, gewend zijn. Deze heeft namelijk een schermformaat van 5,1 inch, terwijl de Galaxy S8 een 5,8 inch display schijnt te krijgen. De schermresolutie blijft wel hetzelfde, namelijk Quad HD. Wel komt er een extra harde beschermlaag, de Gorilla Glass 5. Deze beschermt je scherm nog beter tegen krassen en barsten. Ter vergelijking: de Galaxy S7 heeft hiervan een oudere versie namelijk, de Gorilla Glass 4.

© PXimport

 

3. De snelste processor

Samsung zal voor zijn vlaggenschip de nieuwste hardware gebruiken. Naar verwachting krijgt de nieuwe Samsung Galaxy S8 daarom ook de Exynos 8895, de beste smartphoneprocessor van dit moment. De processor heeft acht kernen die al het rekenwerk doen. Voor de zwaardere taken, zoals het spelen van games, gebruikt de processor zijn topsnelheid van 2,3 GHz. De games die je speelt haperen daardoor niet.

 

4. 12-megapixelcamera met grote sensor

Zijn voorganger had al een van de beste smartphonecamera’s van 2016. Toch zal de camera van de nieuwe Samsung Galaxy S8 nog beter zijn. Wel blijft het een 12-megapixelcamera, net als bij de Samsung Galaxy S7. Waar de nieuwe Galaxy het op gaat winnen is de grootte van de sensor. De nieuwe S8-camera zou een grotere sensor krijgen waardoor hij meer licht opvangt. De foto’s worden dan scherper en krijgen meer details.

© PXimport

 

5. Langere batterijduur

De meeste smartphones moeten soms na een halve dag alweer aan de lader. Hier heb je met de Galaxy S8 als het goed is geen last van. Het gerucht gaat dat er in de telefoon een grote batterij van 3000 mAh zit. Dit zorgt ervoor dat de telefoon minimaal een dag meegaat op een lading.

 

6. De irisscanner én vingerafdruksensor

De vingerafdruksensor kennen wij natuurlijk al van zijn voorgangers. Deze zal ook weer terugkomen in de Galaxy S8. Met een vingerafdruksensor ontgrendel je makkelijk en veilig je telefoon. Wat de Galaxy S8 zo bijzonder maakt is dat ‘ie ook een irisscanner meekrijgt. Het is dan mogelijk om je telefoon met een oogscan te ontgrendelen. Hier merk je trouwens niets van.

 

7. Bixby, dé spraakassistent

Bixby, de personal spraakassistent die ontwikkeld is door Samsung, zal een belangrijke rol spelen bij de Samsung Galaxy S8. Er zijn al wel meer personal assistents op de markt zoals, de Cortana op de Windows 10-apparaten en Apple heeft Siri. Wat Bixby zo uniek maakt is dat Bixby alle apps op je telefoon kan aansturen. Bij andere personal assistents kan dit vaak alleen met apps die door de fabrikant zelf zijn ontwikkeld. Een andere handige eigenschap wordt naar verluid dat hij slimme apparaten in je huis bedient. Heb je het koud in huis? Bixby zet dan via een spraakopdracht de kachel voor je aan.

 

8. Uitbreidbaar opslaggeheugen

Met de nieuwste Galaxy heb je straks geen gebrek meer aan opslagruimte. We kunnen straks rekenen op een standaard opslagruimte van 64 GB. Is dat nog niet genoeg? Dan kun je de opslagruimte zelf uitbreiden met een Micro SD-kaart tot maar liefst 256 GB. Dit is een grote update ten opzichte van de S7. Dit toestel beschikt namelijk over standaard 32 GV en is uit te breiden met maximaal 200 GB.

Ben je nu benieuwd wanneer al dit moois voor jou beschikbaar wordt? Schrijf je dan in voor deze nieuwe telefoon op de speciale KPN Samsung Galaxy S8-pagina en ben er als eerste bij.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000