KPN loopt 3 maanden voor met uitrol 4G

Sinds begin dit jaar is KPN bezig met het uitrollen van een 4G-netwerk in Nederland. Eerst was Amsterdam aan de beurt en onlangs bereikte KPN Rotterdam. Waarschijnlijk gaat de uitrol voorspoedig, want KPN gaat het netwerk eerder opleveren.

Zoals gezegd had Amsterdam en omgeving op 4 februari de primeur door als eerste stad een volledige 4G dekking te hebben. Op 27 mei kreeg Rotterdam als derde stad (na Den Haag) ook volledige 4G-dekking en KPN gaat snel door met het uitrollen.

Sneller

Alhoewel de uitrol voorspoedig verloopt, moet het nog sneller volgens KPN en zet het bedrijf meer manschappen en materieel in om het proces te bespoedigen. Aan het eind van deze maand zal 50% van de Nederlandse bevolking de beschikking hebben over 4G en aan het eind van dit jaar moet dat 80% zijn. Eerder deze maand maakte KPN ook al bekend nieuwe abonnementen te zullen aanbieden die vooral om data draaien.

Door deze versnelling zal de (bijna) 100% dekking al aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 bereikt worden en zal KPN het eerste netwerk zijn dat over landelijke 4G-dekking zal beschikken.

Snelst

KPN maakt gebruik van een combinatie van het 800MHz-, 1800MHz- en 2600MHz-spectrum om het snelle mobiele internet te realiseren voor haar klanten in Nederland. De 800 MHz-band zal gebruikt worden om een beter bereik te realiseren in gebouwen en dergelijke en de andere banden zullen worden ingezet om een groter bereik en hogere capaciteit te waarborgen.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000