Kopieerbeveiligingstechniek Denuvo mogelijk gekraakt

Internetpiraten hebben de vooralsnog onkraakbare kopieerbeveiligingstechniek Denuvo mogelijk onder de duim gekregen. Daarvan is online 'bewijs' opgedoken.

Torrentfreak schrijft over een video van Russische origine, waarin wordt getoond hoe Rise of the Tomb Raider met crack wordt gespeeld. O.a. de bekende krakersgroep Reloaded zou erbij betrokken zijn. De crack in kwestie is echter nog niet vrijgegeven, behalve dan in de vorm van malafide .exe-bestanden die zich vóórdoen als cracks. 

Illegaal downloaden

Daardoor is het nog steeds niet mogelijk om Rise of the Tomb Raider, Just Cause 3, Doom 3 en andere games die met Denuvo beveiligd zijn te spelen zonder daarvoor gewoon te betalen. De DRM zorgde er eerder al voor dat een bekende crackgroep stopte met het aanbieden van games voor illegale downloaders, het Chinese 3DM. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000