Kodak kondigt aan te stoppen met het maken van digitale camera’s, pocketvideocamera’s en digitale fotolijsten.

Eastman Kodak bevindt zich al enige tijd in zwaar weer door tegenvallende resultaten. Zo is het bedrijf al een tijdje bezig het bedrijf met een scheermes te fileren en waar mogelijk onderdelen te verkopen om te bezuinigen. Eerder probeerde Kodak ook om zijn patenten te verkopen.

Eerder al verkocht Kodak de afdeling waar beeldsensoren worden ontwikkeld. Het is dan een logisch gevolg dat Kodak ook stopt met het maken van digitale camera’s, immers een van de producten waar die sensoren in moeten.

Kodak zal proberen zijn camera’s en technologie in licentie te geven bij andere fabrikanten. Kodak wel service en garantie op al verkochte producten blijven geven. 

Kodak gaat  zich concentreren op de beeldverwerking en afdrukken. Dit komt kortweg neer op het afdrukken van foto’s en albums, zowel voor professionele toepassingen als voor thuis. Kodak is altijd al goed geweest in professionele afdrukcentrales, en kleine afdrukautomaten in winkels. De printers voor thuis zijn daar de laatste jaren bijgekomen.

Een van de belangrijkste oorzaken van het teruglopen van de resultaten van Kodak is het snel van de markt verdwijnen van traditionele fotorolletjes en de noodzakelijke verwerking daarvan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000