Kim Dotcom belooft 50GB gratis cloudopslag

Dit weekend wordt de website Mega gelanceerd. De opvolger van MegaUpload biedt zijn gebruikers 50 gigabyte cloudopslag.

Kim Dotcom maakte deze informatie gisteren bekend via Twitter. Door 50 gigabyte gratis cloudopslag te bieden lijkt de nieuwe website van de excentrieke internetondernemer een nieuwe concurrent te worden voor (deels gratis) clouddiensten als Mediafire, Dropbox en SkyDrive. De beloofde gratis cloudopslag ligt bij Mega op hetzelfde niveau als de 50 gigabyte van Mediafire. Dropbox en SkyDrive verbleken bij deze opslaghoeveelheid. Dropbox biedt zijn gebruikers maar 2 gigabyte gratis opslag en SkyDrive 7 gigabyte.

Betrouwbaar?
Het is echter de vraag hoe betrouwbaar Mega is, dat zal nog moeten blijken. Daar kunnen gebruikers van MegaUpload over meepraten. Deze raakten hun opgeslagen bestanden op de servers van MegaUpload kwijt nadat de website offline werd gehaald vanwege internetpiraterij. Dotcom zegt dat zijn advocaten werken aan een oplossing om MegaUpload-gebruikers toegang te geven tot hun bestanden die zij hadden opgeslagen.

Eenvoudige privacy
Mega belooft vanaf dit weekend de gratis filesharing met hoge snelheden te faciliteren. De lancering en persconferentie is aanstaande zondag, Nieuw Zeelandse tijd. De website biedt ondersteuning voor batch-uploads en -downloads. Mega belooft verder internetters “eenvoudige privacy” te geven bij het delen van hun bestanden. Mogelijk betekent dit helemaal geen privacy voor de sitebezoeker. De site vermeldt eerlijk gebruikersgegevens te registreren als e-mailadressen, ip-adressen, doorverwijzingen van andere websites en de onderdelen van de website die door de gebruiker wordt bezocht.

De dataversleuteling en -ontsleuteling werkt straks via de browser. Hiervoor hebben de internetters geen software meer nodig die op de computer wordt geïnstalleerd. Bij MegaUpload werd voor het delen van bestanden nog de Megamanager-software gebruikt, maar deze is afgeschaft.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000