Kenners vinden Apple geen innovatief bedrijf meer

Kenners van de tech-industrie uit de Verenigde Staten, Europa en Azië zien Apple niet meer als innovatief bedrijf. Een deel denkt dat dit tijdelijk is en anderen menen dat Apple zijn innoverende rol voorgoed kwijt is. Tim Cook zou volgens de kenners wel eens een grote rol kunnen spelen in de teloorgang van Apple's innovatiedrang.

Uit onderzoeksresultaten die Bloomberg heeft gepresenteerd, blijkt dat Apple niet meer gezien wordt als een innovatief bedrijf. Het onderzoek werd gehouden onder 900 analisten, beurshandelaren en investeerders.

In de Verenigde Staten vindt 63 procent van de ondervraagden dat Apple niet meer geschaard mag worden onder de noemer ‘innovatief bedrijf’. In Europa is dat zelfs een percentage van 74 procent en van de Aziatische respondenten is 83 procent niet meer overtuigd van Apple’s innovatieve kwaliteiten.

Van de totale groep ondervraagden vindt 43 procent dat het gaat om een tijdelijke teloorgang van innovatiedrang bij het Amerikaanse bedrijf, waar 28 procent denkt dat de rol van Apple als innovator voorgoed gespeeld is.

Het imago van Apple als innovatief bedrijf komt voort uit producten als iPhone, iPod, iTunes en iPad, wat echte gamechangers waren. Steve jobs was de grote man achter deze uitvindingen en een deel van der ondervraagden van het onderzoek ziet het wegvallen van deze man dan ook als belangrijke factor in de teloorgang van innovatie bij het bedrijf. Tim Cook heeft volgens hen niet dezelfde flagrante persoonlijkheid en promotionele skills die Jobs had.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000