Kaspersky Free: Oudgediende lanceert eindelijk gratis antivirus-pakket

Het heeft een poosje mogen duren - 20 jaar om precies te zijn - maar Kaspersky komt eindelijk met een gratis versie van zijn antiviruspakket. Onder de naam Kaspersky Free kun je daar spoedig mee aan de slag.

Kaspersky lanceert een antiviruspakket met daarin alleen de basisfuncties, waar je niets voor hoeft te betalen. Dit vanwege het 20-jarige jubileum van de oudgediende. Amerikanen kunnen er gelijk al mee aan de slag, in Europa komt het programma in oktober pas uit.

Met Kaspersky Free worden malafide scripts online geblokkeerd, daarnaast worden bestanden op de computer gescand als ook binnenkomende e-mails. Hetzelfde geldt voor usb-sticks die ingeplugd worden. Besmette bestanden worden in quarantaine geplaatst en eventueel verwijderd.

Zonder VPN

Zaken als een VPN, firewall, ouderlijk toezicht en extra bescherming bij online betalingen vallen nog steeds onder het Total Security-pakket, dat circa 50 euro per jaar kost per pc.

Onlangs bespraken we de 14 beste antivirus-programma's en daarin kwam ook Kaspersky aan bod, Neem dus zeker even een kijkje bij dat artikel.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000