Kabelbreuk Midden-Oosten te wijten aan sabotage?

Een woordvoerder voor de International Telecommunications Union weigert uit te sluiten dat de recente kabelbreuken op de oceaanbodem te wijten zijn aan sabotage. Door de kabelbreuken is het Midden-Oosten zo goed als afgesloten van de rest van de internettende wereld.In januari en februari zijn maar liefst vijf belangrijke internetkabels die het Midden-Oosten met Zuid-Azië verbinden beschadigd geraakt, waardoor het hele internetverkeer op zijn gat lag.

Het is nog nooit eerder gebeurd dat zoveel kabels in zo'n korte tijd defect raakten, waardoor er vermoedens ontstonden over mogelijke sabotage. De kabels liggen op de zee- en oceaanbodem, normaliter buiten het bereik van schepen en diep genoeg om niet beschadigd te raken door ongelukjes. Volgens experts is sabotage overigens niet waarschijnlijk, omdat er een enorme technische expertise bij komt kijken.

Er is inmiddels bekend dat in ieder geval één van de kabels per ongeluk beschadigd is. De kabel tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Oman is toch beschadigd geraakt door een scheepsanker. Een andere belangrijke kabel, die tussen Italië en Egypte, is inmiddels gerepareerd.

Digital Trends

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000