In de praktijk: De JBL Xtreme van HARMAN

© PXimport

In de praktijk: De JBL Xtreme van HARMAN

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 27 oktober 2015 - 09:13

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie

Patrick de Jong, Silvana van der Voort, Paul van Harten, Jeroen Verschuur en Arlene Snoek ontvingen ieder een JBL Xtreme om deze zelf te testen. De specs zien er op papier goed uit, maar is dit de draagbare Bluetooth speaker die we moeten hebben?

Eerste indruk

Wat opvalt is dat de JBL Extreme groter en zwaarder is dan de meeste reviewers verwachten en dat zorgt voor positieve reacties. Patrick: "Hiermee werd voor mij bevestigd dat het een degelijk product is." Paul: "Inderdaad, mooie afwerking en lekker stevig!" Deze speaker is met zo'n 2 kilo niet bepaald een lichtgewicht maar het vervoer is geen probleem. Paul: "JBL levert namelijk een draagband mee en, dat maakt echt een verschil."

© CIDimport

Aansluiten

Vrijwel elk apparaat dat Bluetooth ondersteunt kan direct verbinding maken met de JBL Extreme. Daarnaast beschikt de speaker ook over een aux-in voor een normale audiokabel. Hoe gaat verbinding maken in de praktijk? Arlene: "Bluetooth aanzetten op de tablet, even op de Bluetooth-knop drukken van de JBL Extreme en - BLIEB - hij is aangesloten. Dat is makkelijk!" En ook Jeroen Verschuur is het hiermee eens: "De aansluiting is zeer gemakkelijk: plug & play. Het werkt echt direct uit de doos."

© CIDimport

Extra mogelijkheden

Patrick ontdekt dat JBL Extreme voorzien is van een speakerphone met ruis- en echo-onderdrukking waarmee je 'm ook kunt gebruiken tijdens het bellen. Hij is spatwaterdicht en overleeft hierdoor probleemloos een regenbui of gebruik in een vochtige ruimte als de badkamer.

De batterij is met 10.000 mAh fors en zorgt ervoor dat de JBL Extreme zo'n 15 tot 20 uur kan worden gebruikt voordat hij weer aan de lader moet. De speciale app JBL Connect maakt het mogelijk om meerdere speakers te configureren en de software te updaten. Verder is hij ook voorzien van twee usb-poorten die - net als de andere aansluitingen - slim zijn weggewerkt achter een waterdichte rits. Jeroen: "Hierdoor kun je al je apparaten, zoals telefoons en tablets, opladen met de JBL Xtreme. Handig als je de luidspreker ergens mee naartoe neemt waar weinig of geen stroom is."

© CIDimport

Geluidskwaliteit

Hoe zit het met de geluidskwaliteit? De JBL Xtreme beschikt over vier actieve transducers, twee zichtbare JBL Bass Radiatoren dus dat belooft wat. Patrick: "Eenmaal gekoppeld geeft de luidspreker een heel goed geluid. Wanneer het volume omhoog gaat, past de luidspreker zichzelf aan waardoor er geen vervorming plaats vindt." Silvana: "Ongeacht het volume blijft het geluid zuiver en goed. De hoge tonen komen mooi tot zijn recht. Het maakt dan geen verschil wat voor muziek je draait."

Pluspunten

+ Mooie en doordachte vormgeving

+ Degelijke uitvoering

+ Voortreffelijk geluid

+ Lange accuduur

+ Handige extra mogelijkheden

Minpunten

- Bluetoothbereik enigszins beperkt

- Wat groter en zwaarder dan andere speakers

Lees hier alle bevindingen van de testers met de JBL Xtreme.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000