Internetsnelheid straks direct vanuit Google te meten

Binnenkort krijg je mogelijk een optie om de snelheid van je internet te testen vanuit de Google-zoekresultaten. Je hoeft er dan niet meer voor naar een aparte site, zoals de bekende van Ookla.

Een Twitter-gebruiker merkte de mogelijkheid op, maar de functie is nog lang niet voor iedereen live. Onduidelijk is wanneer Google het grootschaliger uit wil rollen. Zodra iemand op Google zoekt naar 'check internet speed', komt er een blauwe knop tevoorschijn waar gelijk op 'run speed test' geklikt kan worden.

Even geduld

Dat proces duurt ongeveer 30 seconden, aldus Google. De test verloopt via Measurment Labs, waar je overigens nu ook al terecht kunt om je up- en downloadsnelheid te achterhalen. Erg handig dus, maar we zijn vooral benieuwd of sites die deze functie ook aanbieden, gaan lijden onder Google's nieuwe aanpak. Die verliezen hierdoor vermoedelijk een hoop bezoekers.

Looks like Google is testing their own internet speed test (query = "check internet speed") - not seeing it live --

-

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000