Ingebouwde brandfunctie uitschakelen

© PXimport

Ingebouwde brandfunctie uitschakelen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 30 juni 2010 - 05:50

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Dennis Gandasoebrata

Onder Windows XP kunt u eenvoudig cd’s branden, met de ingebouwde brandoptie (die u aantreft in het menu van de rechtermuisknop). U kunt de ingebouwde brandfunctie ook uitschakelen, als u niet wilt dat deze door uzelf of door uw huisgenoten wordt gebruikt.

Blader in het Windows-register (Start, Uitvoeren en typ Regedit) naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft \Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer. Kies Bewerken, Nieuw, DWORD-waarde en noem deze NoCDBurning. Klik erop met rechts, kies Wijzigen en typ een 1 in het vak Waardegegevens. Vervolgens verlaat u het register (Bestand, Afsluiten) en start u Windows opnieuw op. De brandfunctie is verdwenen.

© PXimport

Schakel de ingebouwde brandfunctie uit, bijvoorbeeld als u eigen software gebruikt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000