Sneller en makkelijker e-mailen in Windows 8.1

© PXimport

Sneller en makkelijker e-mailen in Windows 8.1

Geplaatst: 13 mei 2015 - 07:57

Aangepast: 14 december 2022 - 15:35

Robbin Ooijevaar

De grootste veranderingen in Windows 8 zijn het startscherm, het verwijderen van het klassieke startmenu en werken met apps. Om e-mail te versturen en ontvangen, ben je standaard aangewezen op app Mail. Voor wie anders gewend is, gaan we de klassieke mailprogramma's installeren.

Stap 1: Windows Live Mail

Als alternatief voor de Mail-app van Windows 8.1 kun je Windows Live Mail installeren. Dit programma wordt niet los aangeboden, maar is verpakt in een bundel genaamd Windows Essentials. De meest recente versie heet Windows Essentials 2012 en vind je hier. Als je even niet oplet, installeer je met de bundel meer programma's en wordt ook je zoekmachine aangepast. Gelukkig zijn de extra's en overbodige aanpassingen eenvoudig te voorkomen. Kies tijdens de installatie voor Zelf de programma's kiezen die geïnstalleerd moeten worden.

Stap 2: Thunderbird

Als Windows Live Mail geen icoontje krijgt op je Windows 8.1-startscherm, kun je dit eenvoudig zelf toevoegen. Gebruik de zoekfunctie in de Charms-balk om Windows Live Mail te vinden. Klik met de rechtermuisknop op Windows Live Mail en kies Vastmaken aan startscherm. De eerste keer dat je Windows Live Mail opstart, dien je je mailserver-instellingen op te geven.

Als we kijken naar het jaartal van de laatste Windows Live Mail-versie, verwachten we geen nieuwe versies van dit programma. Het mailprogramma Mozilla Thunderbird wordt wel nog steeds volop ontwikkeld.

Stap 3: Mail overzetten

Het overzetten van email van een andere computer kan lastig zijn. Hierdoor besluiten veel mensen om een schone start te maken met een nieuwe computer. Dankzij MailStore Home kun je je mail wel eenvoudig verhuizen. MailStore Home plaatst de mail in een archiefbestand. Op je nieuwe computer exporteer je je mail uit het MailStore Home-archief naar je nieuwe mailprogramma. De mailprogramma's op beide computers hoeven niet overeen te komen. MailStore Home vind je op www.mailstore.com en ondersteunt alle bekende mailprogramma's.

 

© PXimport

Heb je behoefte aan een echt mailprogramma in plaats van de Windows 8.1-app? Installeer Windows Live Mail of Mozilla Thunderbird.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten