Hyves profiel en content downloaden

© PXimport

Hyves profiel en content downloaden

Geplaatst: 20 november 2013 - 09:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie ID.nl

Vanaf 2 december kun je niet meer bij je profielpagina van Hyves. Het ooit leidende social media platform van vaderlandse bodem wordt dan een 100% games platform. Hier is wat je moet doen om je gegevens, foto's, blogs en krabbels veilig te stellen.

Wat vooraf ging

Hyves werd opgericht door Raymond Spanjar, Koen Kam en Floris Rost van Tonningen. Op het hoogtepunt had het platform dagelijks miljoenen gebruikers, in één van de vele afscheidsmails wordt zelfs het getal van 3 miljoen bezoekers op 1 dag genoemd.

Na de overname door Telegraaf Media Groep in november 2010, ging het snel verder bergafwaarts met Hyves. Concurrent Facebook snoepte een hoop aandacht weg, "hyven" werd als oncool bestempeld door zowel gebruikers als marketeers en de bezoekersaantallen zakten verder en verder weg. Facebook groeide ondertussen als kool, Hyves veranderde drie keer van positionering, maar was niet meer te redden. Op de laatste dag van oktober dit jaar werd bekend dat de Telegraaf de stekker uit Hyves trekt en dat het platform doorgaat als sociaal gaming netwerk.

Hyves bedankt: Downloaden maar

Via e-mail en op Hyves zelf worden gebruikers opgeroepen om hun Hyves-gegevens veilig te stellen, sinds vorige week vrijdag is het mogelijk om een verzoek te doen aan Hyves om al je foto's, blogs, krabbels en blogs zelf te downloaden naar je eigen computer.

 

© PXimport

Hyves heeft ook een bedank pagina gemaakt waar iedereen nog berichten kan achterlaten, hoogtepunten kan ervaren. Voor heel veel mensen is het netwerk toch echt best lang een startpunt van communicatie geweest. Hieronder het proces hoe je al die persoonlijke Hyves-gegevens veilig kunt stellen.

Stap 1: Inloggen

Ga naar Hyves.nl/bedankt en log in met je profielgegevens. Druk op "Vraag hier jouw downloadlink aan".

 

© PXimport

Stap 2: Checken en aanvragen

Controleer je e-mail adres goed: naar dit adres wordt de downloadlink toegestuurd. Als je adres klopt, druk op de knop reechtsonderaan: "Ik wil mijn downloadlink aanvragen". Als het goed gaat, krijg je boven in beeld op de downloadpagina de onderstaande melding te zien:

 

© PXimport

Stap 3: Wachten

Het kan nu even duren voordat je de downloadlink ontvangt, want er zijn nogal wat mensen die, helemaal nu de tijd begint te dringen, hun gegevens willen veiligstellen. Webwereld meldt zelfs, dat ze het bij Hyves niet gaan halen omdat er te weinig archiefcapaciteit zou zijn. Zo'n vaart zal het niet lopen, maar mocht je van plan zijn om je gegevens veilig te stellen dan kun je dat beter vandaag dan morgen doen....

Extra: Foto's downloaden

Mocht je nu heel veel foto's hebben op je Hyves profiel en ze willen bewaren of afdrukken, dan kan dat onder anderen bij een commerciële partij; MijnAlbum. Je moet dan wel een profiel aanmaken. Je krijgt er de mogelijkheid om direct je foto's te bestellen, te downloaden of te delen. Ook meldt het bedrijf nog even terloops, dat je heel gemakkelijk je Facebook foto's kunt downloaden via deze service....

 

© PXimport

Extra: Betaald profiel downloaden

Uiteraard zijn er meer commerciële partijen die inspringen op de teloorgang van Hyves. Een partij die al langer de mogelijkheid bood om je profielinformatie en bestanden in een keer te downloaden is HVSbackup. Handig is, dat je daar eerst kunt bekijken welke content er allemaal op je profiel staat, zonder te betalen of te registeren. Voor 2,50 euro ben je klaar. Weten hoe het werkt? Kijk dan onderstaand filmpje:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten