Huawei P9 Lite: zwaargewicht vermomd als budgetsmartphone

De Huawei P9 Lite is binnenkort in Nederland verkrijgbaar. Deze Android-smartphone heeft de prijs van een budgettopper, maar kan qua specificaties makkelijk mee met de mooiste smartphones van het moment.

© CIDimport

  Lees hier wat dit betekent.

 

 

Het Chinese Huawei heeft op dit moment de P9 volop in de spotlights staan. En terecht: met dubbele lenzen van Leica, een ultradun design en krachtige hardware heeft Huawei genoeg om trots op te zijn. In al het feestgedruis wordt de Huawei P9 Lite echter een beetje vergeten. Misschien heb je nog nooit van deze Lite-variant gehoord, en je bent waarschijnlijk niet de enige. Toch zijn er enkele redenen om deze budgetsmartphone in de gaten te houden.

 

Zelfde design, stuk goedkoper

De Huawei P9 Lite heeft namelijk hetzelfde design als de reguliere Huawei P9. Dat betekent een moderne, stevige behuizing die volledig van metaal gemaakt is. Met een dikte van 7,5 millimeter is deze Lite iets dikker dan zijn broer, maar nog altijd één van de dunste smartphones van het moment. 

Huawei's voordelige alternatief lijkt in meer opzichten op de gewone P9. Zo beschikt de P9 Lite nog altijd over een lekker groot 5 inch scherm met een haarscherpe Full HD-resolutie. Dat betekent dat het beeld op beide smartphones eigenlijk even goed is. De P9 Lite beschikt zelfs over een leuke extra: dual-sim ondersteuning, iets wat ontbreekt op de P9. Zo ben je altijd bereikbaar op twee simkaarten tegelijk. Handig als je bijvoorbeeld aparte abonnementen hebt voor werk en privé.

 

Geen fratsen, dat scheelt

Natuurlijk heeft Huawei wel wat moet besparen om de prijs laag te houden. Met een adviesprijs van 299 euro kost de P9 Lite namelijk maar de helft van de gewone P9. Neem je een duurdere Huawei P9 of een Samsung Galaxy S7 abonnement, dan heeft dat ook zo zijn voordelen. High-end smartphones als deze bieden betere camera's, en de hardware is vaak nog een tikkeltje indrukwekkender. De P9 Lite mist bijvoorbeeld de dubbele Leica-camera van zijn grote broer, waardoor je niet de beschikking hebt over een lens die prachtige zwart-wit foto's kan maken.

Voor de beginnende gebruiker zijn dit waarschijnlijk echter fratsen die je tóch niet nodig hebt. De Huawei P9 Lite heeft alles in huis dat je nodig hebt voor optimaal gebruik. Facebook, Chrome en Google Maps zullen vloeiend lopen dankzij de krachtige hardware, terwijl de 13 megapixelcamera achterop uitstekende foto's en video's kan maken voor Snapchat of WhatsApp.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000