Huawei ontkent dat het spioneert voor de Chinese overheid. In het verleden werd de netwerkfabrikant hier meerdere malen van beschuldigd. Ook heeft de Amerikaanse overheid zich door deze verdenkingen kritisch over de fabrikant uitgelaten. Huawei ontkent in alle toonaarden.

Huawei neemt de spionagebeschuldigingen zeer serieus en komt met een tegenantwoord. Naast ontkennen dat het spioneert voor de Chinese overheid, wil Huawei nu dat de telecomindustrie overstapt op nieuwe veiligheidsprotocollen die beter gecontroleerd kunnen worden. Op dit moment is het voor geen enkel bedrijf mogelijk aan te tonen dat ze aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoen, omdat dit soort testbare protocollen simpelweg niet bestaan. Het is niet vreemd dat Huawei zich geroepen voelt in de openbaarheid te reageren: niet alleen de Amerikaanse overheid (onder aanvoering van de American House Intelligence Committee) heeft een kritische houding tegenover het bedrijf, in Australië wordt Huawei zelfs geheel geweerd bij overheidsaanbestedingen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000