HTC verliest patentzaak van Apple, heeft oplossing klaar

HTC heeft de door Apple aangespannen patentzaak verloren. Sommige smartphones van HTC mogen daardoor met ingang van volgend jaar niet meer verkocht worden in de VS, of moeten gemodificeerd worden.

HTC heeft al gereageerd en heeft een oplossing klaar waarmee de gewraakte functionaliteit uit de toestellen wordt verwijderd. Het gaat om de functionaliteit die die in teksten e-mailadressen of telefoonnummers herkent en deze automatisch toevoegt aan de agenda of telefoonboek. HTC stelt in zijn reactie dat deze functionaliteit nauwelijks wordt gebruikt en dan ook eenvoudig compleet uit alle HTC-toestellen kan worden verwijderd.

Van de oorspronkelijke aanklacht die door Apple in maart 2010 werd ingediend, die gaat over 10 patenten, is er uiteindelijk één patentschending overeind gebleven. Volgens HTC is het niet eerlijk dat een bedrijf zoveel macht kan uitoefenen waarmee de innovatie wordt stilgelegd.

Dankzij de oplossing die HTC klaar heeft, zal van het verkoopverbod niets terechtkomen. De vraag blijft wat al dat juridische gekrakeel beide partijen gekost heeft en of dat de moeite waard is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000