HTC beraadt zich over zijn toekomst. De Taiwanese fabrikant behaalt al enige tijd tegenvallende resultaten en onderzoekt nu mogelijkheden om het tij te keren. Mogelijk wordt het bedrijf in twee stukken opgesplitst.

Eén van de scenario's is dat HTC zich opsplitst in een bedrijfstak die HTC-smartphones ontwerpt en een bedrijfstak die smartphones produceert voor alle geïntereresseerde partijen. De fabrikant heeft inmiddels één van zijn vier productielijnen stop gezet en compenseert dit door de productie bij een derde partij uit te zetten. Anonieme bronnen beweren dat HTC alle productiefaciliteiten zou willen verkopen, om zich alleen te focussen op het ontwikkelen van smartphones, of de productiefaciliteiten in een seperaat bedrijf onder te brengen dat ook voor concurrenten gaat produceren. HTC zelf geeft geen commentaar op de geruchten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000