Helpdesk: waar is Outlook Express?

© PXimport

Helpdesk: waar is Outlook Express?

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 30 augustus 2011 - 07:46

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Robbin Ooijevaar

Vraag van een lezer: Ik baal verschrikkelijk na het installeren van Windows 7. Het mailprogramma Outlook Express blijkt niet meer aanwezig te zijn in Windows 7. Kan ik Outlook Express ook op Windows 7 installeren?

Ons antwoord: Outlook Express was het standaard mailprogramma van Windows XP. Dit programma werd in Windows Vista (de opvolger van XP) reeds vervangen door Windows Mail en inmiddels is Windows Live Mail het gratis mailprogramma van Microsoft. In Windows 7 ontbreekt een mailprogramma als u de computer uit de doos haalt, maar Windows Live Mail is eenvoudig gratis te downloaden. Het programma is onderdeel van Windows Live Essentials 2011. Wie niet oplet tijdens de installatie, installeert wellicht per ongeluk allerlei extra programma's en de Bing-zoekmachinewerkbalk. Door alle opties rustig te bekijken tijdens de installatie kunt u dit voorkomen. Het installeren van Outlook Express onder Windows 7 is helaas niet mogelijk. Als Windows Live Mail u niet bevalt, is Mozilla Thunderbird wellicht een goed alternatief. Dit programma heeft al sinds jaar en dag een trouwe groep gebruikers en is daarom het proberen waard.

© PXimport

Let goed op tijdens de installatie van Windows Live Mail en voorkom ongewenste extra software.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000