Een vraag die veel mensen bezighoudt is: hoe veilig is mijn machine? Een firewall geeft al wat rust, maar ook via de e-mail kunnen nog allerlei nare programma's binnenkomen.

Op de vernieuwde site van gfi kunt u testen hoe veilig uw e-mailprogramma is en hoe goed uw netwerk is bestand tegen bekende exploits (programmaatjes die misbruikt maken van lekken in het mailprogramma). Door het invullen van uw e-mailadres krijgt uw diverse 'nare'e-mails die allerlei exploits loslaten op uw systeem en netwerk. De exploits zijn niet schadelijk: wanneer uw systeem kwetsbaar lijkt, opent zich een tekstbestand met gegevens van uw computer. Bent u geen systeembeheerder, dan is het raadzaam om eerst toestemming te vragen en dan pas de test te doen. E-mails met exploits (ook al zijn ze onschadelijk) en systeembeheerders zijn niet de beste vrienden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000