'Google wil lijst lakse fabrikanten vrijgeven om Android-updates af te dwingen'

Google wil een lijst openbaar maken met daarop fabrikanten die erg laks zijn in het uitbrengen van de nieuwste Android-updates.

Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Consumenten zouden daar bij de keuze voor een nieuw Android-toestel rekening mee kunnen houden.

Google hoopt op die manier derde partijen te dwingen om hun smartphones up-to-date te houden. Want hoewel Android de smartphonemarkt domineert, is slechts 7,5 procent van de toestellen voorzien van de nieuwste Android-versie.

Stroomlijnen

Tijdens I/O 2016 werd al duidelijk dat Google het update-proces wil stroomlijnen. Maar ook aan dat plan zitten nogal wat haken en ogen. Alleen de allernieuwste toestellen kunnen hier straks gebruik van maken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000