Google steekt Chrome OS in nieuw jasje

Google werkt momenteel aan een heel nieuw design voor diens besturingssysteem Chrome OS. Deze is in lijn met Google's 'Material Design,' een huisstijl die alle producten van de zoekgigant qua vormgeving moet samenbrengen.

Veel is er over de nieuwe look nog niet bekend. Google-ontwikkelaar François Beaufort toont op zijn Google Plus-profiel een eerste concept screenshot en noemt de onderneming 'project Athena.'

Material Design

De Material Design-stijl maakt zijn opwachting in Android L, de nieuwste versie van Google's mobiele besturingsysteem. Nieuwe icoontjes en animaties maken er onderdeel van uit. Verschillende openstaande vensters worden op elkaar gestapeld als bladzijden in een boek, waar je doorheen kunt bladeren.

Door deze huisstijl toe te passen op alle producten en diensten van Google, worden de eerste stappen gezet om ze beter met elkaar te laten samenwerken. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000