Google niet meer te gebruiken in combinatie met Cortana

Het is voortaan niet meer mogelijk om Cortana te laten zoeken met andere zoekmachines dan Bing. Eerder waren er manieren om de digitale assistente bijvoorbeeld resultaten van Google te laten tonen.

Een andere zoekmachine instellen gebeurde eerst nog via het instellingenmenu van Windows 10, in combinatie met een plugin voor Chrome. Ook Firefox biedt een soortgelijke optie aan, ook al zit die wat verstopt.

Alleen in combinatie met Bing en Edge

Microsoft gaat andere browsers en zoekmachines actief blokkeren, zo meldt het bedrijf in een blogpost. Cortana zou alleen werken zoals bedoeld is in combinatie met Bing en Edge.

De slimme assistente toont daardoor alleen nog resultaten van Bing. Zodra je er op klikt, opent de Edge-browser. Windows 10 laat je voor andere taken wel gewoon andere browsers als standaard instellen.

Betrouwbaar

Microsoft wil een 'gepersonaliseerde en betrouwbare zoekervaring' mogelijk maken met Cortana en dit zou daarin een noodzakelijke stap zijn.

Nederlandse gebruikers liggen er waarschijnlijk nog niet direct wakker van. Cortana is nog altijd niet in onze taal beschikbaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000