Google maakt inzichtelijk hoe lang Nexus-apparaten updates krijgen

Google heeft op zijn supportpagina voor Nexus-toestellen een lijst gepubliceerd, waarop na te gaan is hoe lang de apparaten van updates voorzien worden.

Het bedrijf maakt onderscheid tussen versie-updates (bijvoorbeeld van Android 6.0 naar Android N) en security patches. In die laatste categorie worden Nexus-apparaten minstens drie jaar up-to-date gehouden. 

Versie-upgraden worden voor minstens twee jaar na de lancering van de toestellen gegarandeerd. 

Versie-upgrade

Voor de nieuwe Nexus 6P en 5X geldt dat nieuwe Android-varianten in elk geval tot september 2017 worden aangeboden, waardoor ze waarschijnlijk de opvolger van Android N nog net mee gaan maken.

De Nexus 9 en Nexus 6 echter al niet meer, want versie-upgrades stoppen daarvoor vanaf oktober 2016 - hoewel Google na die maand altijd nog anders kan besluiten.

De kans is groot dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, want veel oudere toestellen krijgen nog altijd upgrades. De Nexus 5 en 7 horen bijvoorbeeld al geen upgrades meer te krijgen, maar zitten inmiddels ook al op Android 6.0.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000