Google lanceert zakelijke vergader-app Meet

Google lanceert naast Hangouts en Duo opnieuw een chatapp/webdienst voor videobellen, Meet. Dit keer zijn de pijlen gericht op de zakelijke markt.

Meet vervangt namelijk Hangouts in Google's zakelijke G Suite-abonnement. Een van de belangrijkste verschillen is dat Meet plaats biedt voor meer deelnemers in (video)groepsgesprekken, maximaal 30 in plaats van 10.

Virtueel vergaderen

Werknemers kunnen op verschillende manieren bij een virtuele vergadering aanschuiven, bijvoorbeeld door op de site van Meet een unieke 'vergaderingscode' in te voeren.

Er is daarnaast integratie met de Google Calender en de app van Meet toont aanstaande afspraken daaruit.

Concurrentie

Google is lang niet het enige bedrijf dat zich met een specifieke chat-dienst focust op zakelijke gebruikers. Denk aan Skype for Business, Microsoft Teams en Slack. Daarnaast lanceerde Amazon onlangs Chime.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000