Google heeft het bedrijf Clever Sense overgenomen. Clever Sense gebruikt een vorm van kunstmatige intelligentie en zelflerende software. Google kan deze ervaring goed gebruiken voor het maken van een eigen alternatief voor Apple’s raadgever Siri.

Clever Sense is de maker van de app Alfred die zijn gebruiker helpt bij het vinden van de juiste uitgaansgelegenheid. Google kan deze technologie gebruiken voor Google Places die adviseert over welke plaatsen de moeite waard zijn om te bezoeken.

Ook combineert de Clever Sense overname mooi met Google’s plannen om met een spraakgestuurde raadgever te komen. Google werkt hier al aan in het project onder de naam Majel. Majel moet het mogelijk maken om op een natuurlijke communicatieve manier met je telefoon om te gaan. Nu is dat bij Android nog beperk tot eenvoudige spraakopdrachten. Eerder werd verwacht dat Google nog dit jaar met een intelligente app zou komen. Vermoedelijk zal dat wel wat later worden.

De projectnaam Majel is gebaseerd op de naam van de actrice achter de sprekende Star Trek-computer, Majel Barret-Roddenberry. Google heeft al eerder bekendgemaakt dat ze met hun spraakinterface meer de Star Trek-achtige kant op gaan.

Via: AndroidAndMe en GigaOm

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000