Google heeft het experiment gisteren met een afbeelding als achtergrond op de homepage vroegtijdig afgebroken. Het standaard scherm is weer wit.Voor velen moet dit een opluchting zijn. De afbeelding op de homepage veroorzaakte insommige gevallen een aanzienlijke vertraging in het laden van de pagina.

Niet zo vreemd dat "remove google background" al snel op de zevende plaats van de meest gezochte onderwerpen terecht kwam. Het stoppen van het experiment kwam volgens Google als gevolg van een "fout" waardoor een link onder de zoekbalk die de verandering moest verklaren wegviel.

Vorige week heeft Google de mogelijkheid aangekondigd om eigen afbeeldingen als achtergrond op de Google homepagina te gebruiken. Om hierop de aandacht te vestigen werd gisteren een regelmatig wisselende afbeelding getoond. Een enorme hoeveelheid reacties heeft Google ertoe gebracht de witte homepage weer terug te plaatsen. Neemt niet weg dat u nog steeds uw eigen afbeeldingen op uw Google homepage kun laten zien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000