Google Chrome gaat mogelijk tabs automatisch groeperen

© PXimport

Google Chrome gaat mogelijk tabs automatisch groeperen

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 16 oktober 2020 - 05:33

Aangepast: 25 november 2022 - 10:36

Wesley Akkerman

Google werkt achter de schermen aan nieuwe opties voor de Google Chrome-browser. En wanneer er een functie klaar is, dan kunnen de eerste testers ermee aan de slag. En zo komt ook meteen naar buiten waar de zoekmachinegigant dan aan werkt, zoals nieuwe opties voor tabs groeperen.

Sinds de release van Google Chrome 85 is het mogelijk tabs in de browser te groeperen. Dat is handig wanneer je vaak meerdere tabs tegelijkertijd verplaatst of om voor jezelf aan te duiden dat bepaalde pagina’s bij elkaar horen. Tabs groeperen is overzichtelijk en verhoogt de productiviteit, ook al is het maar een klein beetje. Ondertussen wordt er gewerkt aan de optie voor het minimaliseren van groepen, terwijl er ook de functie van het automatisch groeperen gespot is.

Automatisch tabs groeperen in Google Chrome

De experimentele vlag is reeds beschikbaar in Chrome Canary, de ontwikkelaarsversie van de Google Chrome-browser. Deze versie download je op eigen risico. Je vindt de functie onder de naam Tab Groups Auto Create. Echter, op dit moment gebeurt er nog niets wanneer je de vlag activeert. We zijn er dit keer dus heel vroeg bij als het om nieuwe functies gaat. Een andere commit geeft ons gelukkig al wel meer informatie over de aankomende functie.

© PXimport

Daar staat namelijk de volgende tekst:

[Tab Groups] Automatically create a new group when opening a tab with

the same domain as its parent tab.

Wanneer je straks dus, als je de functie activeert, een nieuwe tab opent met een domeinnaam die overeenkomt uit een andere tab, dan worden beide tabs automatisch samengevoegd door Google Chrome.

Daarnaast zijn er nog meer verwijzingen gevonden naar mogelijke toevoegingen aan de extra functies. Zo komt er waarschijnlijk een extra knop in de user interface waarmee je de optie activeert en deactiveert. Daarnaast wordt er gesproken over scrolbare tabstroken. Daar wordt verder niet op ingegaan, maar het klinkt alsof een tabgroep straks een maximaal aantal tabs laat zien, terwijl de rest netjes opgeborgen wordt. Ze verdwijnen dan niet helemaal, want wanneer je over de strip scrolt, dan komen ze vanzelf tevoorschijn. Dat is hoe dat klinkt in onze oren.

Het lijkt in elk geval een interessante toevoeging aan de mogelijkheden van Google Chrome te worden, de automatische tabgroepen. Het is dan ook boeiend om deze functie in te gaten te houden en te zien hoe die verder wordt uitgebreid met extra functies.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000