Google Chrome Apps voor ieder platform

Google is bezig om Chrome Apps ook beschikbaar te maken voor ieder platform. Het maakt dan niet meer uit welk besturingssysteem je gebruikt (Android, iOS, Windows Phone, OS X, Linux, Windows). Ook is het niet nodig om altijd online te zijn om met de app te kunnen werken.

Voor programmeurs is het tijdrovende en vaak frustrerende klus om een app voor verschillende platformen beschikbaar te maken. Elk besturingssysteem vereist weer een andere manier van programmeren. Door apps niet afhankelijk te maken van het onderliggende platform maar de browser waarin het draait, omzeil je dit probleem. Dat is wat Google wil doen met Chrome Apps. Zij zorgen ervoor dat Chrome op verschillende platformen draait en programmeurs gebruiken bestaande programmeercodes voor het web (HTML 5, Javascript en CSS) om de apps te ontwikkelen.

 

Nadelen traditionele Web Apps aangepakt

De nadelen van zogenoemde web-apps is echter dat ze er vaak minder fraai uitzien (webpagina) en dat je continu verbonden moet zijn met internet om zet te kunnen gebruiken. Nadelen die Google nu wil aanpakken door de app niet binnen de browser te draaien maar in een eigen venster. Daardoor kunnen de apps ook offline worden gebruikt en kunnen de apps de hardware van het apparaat aanspreken, iets dat huidige web apps niet kunnen. De Chrome-browser hoeft overigens niet eens zelf actief te zijn om de Web apps te draaien.

 

Web Apps nu nog alleen voor Chromebooks en Windows

Mozilla is ook al bezig met Open Web Apps en geeft aan met het Chrome-team te werken om dezelfde standaarden te hanteren. De apps werken nu alleen nog onder Windows en Chromebook maar Mac, Linux en mobiele versie zullen volgens Google snel volgen. Chrome Apps voor je desktop vind je hier.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000