'Gmail gaat concurreren met Facebook en Twitter'

Google maakt Gmail socialer door het makkelijker te maken voor gebruikers om media en statusupdates te delen en te bekijken. Er komt een soort stroom aan berichten in de mailapplicatie.

Die stroom aan berichten komt in een aparte module en laat updates zien van vrienden die de gebruiker zelf selecteert. Twitter en Facebook geven op een vergelijkbare manier berichten van contacten weer. De Wall Street Journal bericht dit op basis van anonieme bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling. Google weigerde een verzoek om commentaar.

Deze week

Volgens de bronnen kondigt Google de dienst waarschijnlijk deze week aan. Vorig jaar introduceerde Yahoo Mail ook een dergelijke functie in de online mailservice. Google werkt al jaren aan het verbetren van Gmail en wil het meer laten zijn dan een e-maildienst.

Zo kunnen gebruikers met elkaar chatten via de ingebouwde dienst Gtalk, ook kan Gmail via een widget als een startpagina van Google Docs fungeren. De dienst van Google komt vlak nadat Facebook de inbox van de dienst verbouwde met Gmail-achtige functionaliteiten.

Bron: Webwereld

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000